Hangmat ophangen

Hangmat Ophangen

Hang jij jouw hangmat toch liever op aan boom, of heb jij een muur die hier heel geschikt voor is? Ook dan kunnen wij jou helpen! Tropilex heeft veel bevestigingssets waarmee jij jouw hangmat mooi en veilig op kunt hangen.

En bekijk ook eens onze accessoires, waarmee jij nog relaxter in jouw hangmat kunt liggen!

Bij een houten of metalen standaard zit bevestigingsmateriaal inbegrepen. Daarnaast verkopen we ook los bevestigingsmateriaal waarmee je een hangmat veilig kunt ophangen tussen twee bomen, palen, muren of aan het plafond. En met onze accessoires zoals een bijzettafeltje of opbergzakje kun je nog beter relaxen!

 

Hangmat ophangen

Als je een standaard gebruikt, ben je altijd zeker van de juiste afstand en hoogte van de ophangpunten. Met een ketting kun je de hoogte verder aanpassen en je hangmat strakker of juist losser laat hangen. In feite kan er niks misgaan. Wanneer je een hangmat ophangt tussen twee muren of bomen, moet je zelf zorgen voor de juiste afstand tussen twee ophangpunten en de ophanghoogte:

●     Afstand: Afhankelijk van de maat van de hangmat moeten de bomen/muren/palen minstens drie meter uit elkaar staan. Om lekker te kunnen liggen, moet je hangmat een goede ligkuil hebben en dus niet te strak hangen. Dit geldt in mindere mate voor een hangmat met spreidstokken; deze hoort strakker te hangen.

●     Hoogte: Houd voor het laagste punt van de hangmat 40 tot 50 cm boven de grond aan en voor de ophangpunten 1 meter 80. Zorg ervoor dat beide ophangpunten even hoog hangen. Houd ook rekening met het feit dat een nieuwe hangmat nog enkele tientallen centimeters zal uitrekken. Als je je hangmat een poosje hebt gebruikt, moet je misschien de hoogte bijstellen.

 

Hangmat bevestigen

Als je twee bomen, balken of palen gebruikt om je hangmat tussen te hangen, kun je hier simpelweg een touw omheen slaan en die met een handige haak aan je hangmat bevestigen. Hiervoor zijn verschillende sets met bevestigingsmateriaal voor bomen verkrijgbaar. Hang je een hangmat (aan één kant) aan de muur, dan kies je voor een 'Easy+ haak' of een universele bevestigingsset, waarbij de 'Multispot' voor de juiste boorgaten zorgt voor een optimale gewichtsverdeling. Wil je de hangmat op verschillende plaatsen kunnen ophangen, dan biedt de All-Round bevestigingsset met twee ringhaken met plug, twee karabijnen haken, twee stukken touw van 3 meter en twee achten (om het touw op maat te 'schuiven') alles wat je nodig hebt. Ten slotte is een Smartrope een handig hulpmiddel om je ophangpunten te verlengen. Zo kun je toch van je hangmat genieten, ook al staan de bomen te ver uit elkaar!

Over ons

De mooiste hangmat standaarden gebundeld op een webwinkel. HangmatStandaard.nl geeft de ruimste keuze aan hangmat standaarden, van de beste kwaliteit. Heb je al een hangmat? Dan kun je bij www.Tropilex.com , www.dehangmat.nl of www.luilak.nl makkelijk het juiste frame kiezen die voor jouw hangmat geschikt is.